Patalappujen uusi ilme

Sinellin maaliskuun DesignTeamin paketista löytyi Art Mediumia sekä valkoiset patalaput. Meillä kotona on käytössä vain mustaa tulostava tulostin, niin päädyin tekemään musta-valkoiset patalaput. Musta-valkoisuus sopii kyllä monen kanssa yhteen, niin eri värien kuin myös eri sisustustyylien kesken.

Valitse ensin kuva, jonka haluat siirtää. Kuva voi olla esimerkiksi leikattu lehdestä tai mustesuihkulla tulostettu. Sinänsä, meillä on kotona lasertulostin ja kyllä ne kuvat silläkin siirtyi. Huomioithan, että kuva siirtyy peilikuvana. Tärkeää on huomioida tekstit, että ne tulevat oikeinpäin.

Ja tässä tulee ihka ensimmäinen videotekeleeni. Tekniikassa ja valoissa on vielä säätämisen varaa, mutta jostain se on aloitettava. Ohjelmana käytin useasta koneesta valmiinakin löytyvää Movie Makeria. Kuvaamisessa käytin järkkärikameraa Canon EOS 550D.


Leikkaa kuva haluttuun muotoon joko ääriviivoja pitkin tai isommalta alueelta. Sivele kuvan pintaan kuvansiirtoainetta 2-3 kerroksen verran erityisesti reunoille. Kuvan tulee olla hyvin vettynyt! Vettynyt kuva laitetaan vasten siirrettävää pintaa ja se painellaan tiivisti kiinni. Ilmakuplia ei saa jäädä, muuten niihin kohtiin kuva ei jää kiinni. Mitä tasaisempi pinta on sen paremmin kuvan saa siirrettyä ja kuvan pysyvyys paranee. Itse annoin vettyneiden kuvien siirtyä yön yli painon alla. Kuvansiirtoaineen kuivuttua suihkuttelin kuvakohdat märäksi ja aloin pyörittämään paperinukkaa pois kuvan pinnasta. Kuvan ollessa täysin puhdas paperista annetaan pinnan kuivua ja lopuksi pinta olisi hyvä viimeistellä vielä tekstiilidecoupagelakalla.

Siirretyt kuvat lainattu sivustolta The Graphics Fairy.

Sinelli
Art Medium kuvansiirtoaine

4 kommenttia

 1. Tosi hienot patalaput ja kiitos ohjeesta. Mulla on toi aine hommattu aikoja sitten, oli silloin joku ajatus :) Täytynee etsiä ja katsoa lähteekö se vielä purkista ulos ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot tuli! Täytyy ehkä itsekin koittaa tällaista joskus, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Minun on pitänyt kokeilla myös tätä tekniikkaa valokuvien siirtämiseen kankaalle!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja! Ja hieno viteo - nyt määkin ymmärtänen :D

  VastaaPoista